Przygotowanie: 25 min
Trudność: łatwe
Składniki: |
• 1/2 kg pomidorów |
• 250 g mozzarelli |
• pół cytryny |
• 2 ząbki czosnku |
• 6 łyżek oliwy z oliwek |
• bazylia, sól, pieprz |
1. Odsączyć mozzarellę i pokroić w cienkie plasterki. Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Umyć i osuszyć listki bazylii. |
2. Plasterki pomidorów i mozzarelli układać na przemian na półmisku. Pomiędzy plasterki powkładać listki bazylii. |
3. Oliwę z oliwek przyprawić sokiem z cytryny i odrobiną soli. Wycisnąć czosnek i również dodać do oliwy. |
4. Skropić oliwą pomidory i mozzarellę, posypać grubo zmielonym pieprzem i pozostałą bazylią. |
Smacznego!!! |